Официалната премиера на тазгодишните смартфони от висок клас на компанията няма да стане факт преди есента. Въпреки това Apple работят усилено над iPhone (2019), за да успеят да подсигурят навреме нужните хардуерни компоненти за моделите. Едно от ключовите подобрения, които ще видим в смартфоните е интеграцията на мощния A13 процесор. Близки до индустрията източници твърдят, че Apple за четвърта поредна година ще си партнират с TSMC в производството на новите си чипове. 

 

Тук е подходящ момент да вмъкнем, че процесорите използвани в последните три генерации на iPhone, а именно Apple A10, A11 и A12 са създадени във фабриките на тайванския производител. Ожесточената конкурeнция в глобалния пазар на смартфони е причината Samsung умишлено да бъдат изключени от веригата за доставки на компоненти за iPhone. По всичко личи, че ситуацията отново ще се повтори и Apple ще предоставят поръчките за нужния хардуер на други производители, предаде Digitimes.

 

 

Решението на Аpple да избере TSMC е напълно логично с оглед на близките отношения между двете компании. Въпреки това мнозина смятат, че Samsung разполагат с по-усъвършенствани методи за производство на процесори. Някои анализатори смятат, че през следващата година e напълно възможно да настъпи промяна в стратегията на компанията. Огромен интерес за Apple и другите компании предизвиква уникалната технология за ултразвукова литография (EUV) на Samsung. 

 

Oще от Digital: Apple намаляват производството на iPhone с 10% през първото тримесечие на 2019г.