Аpple продължават да са една от най-дискутираните теми в технологичната индустрия през последните седмици. От една страна компанията води съдебна битка с Qualcomm, а от друга трябва да се справи с влошените търговски отношения между САЩ и Китай. Всички тези процеси вече се отразиха негативно на продажбите на iPhone и причиниха финансови загуби в размер на $9 млрд. Компанията също така редуцира и прогнозите за приходите си през последното тримесечие на 2019г. 

 

По всичко личи, че проблемите за Apple в глобалния пазар на смартфони ще продължат с пълна сила и през новата година. Анализатори на Nikkei твърдят, че технологичния гигант вече се е свързал с доставчиците и е поискал от тях да произведат по-малък брой компоненти за iPhone от първоначалните прогнози. Данните разкриват, че Аpple ще намалят с приблизително 10% производственият капацитет на последната си генерация смартфони, а именно iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr.

 

 

Решението засега обхваща първото тримесечие на годината, като Аpple ще продължи да следи отблизо ситуацията в индустрията. По този начин е вероятно компанията да разполага с около 40 млн. нови смартфона в периода януари-март, което е по-малко от планирате 43 млн. броя. Традиционно Apple произвеждат между 47 и 48 млн. устройства за същия период, като сегашната информация е най-доброто доказателство за проблемите, с които трябва да се справя Apple през 2019г.

 

Oще от Digital: Apple ще продължат да произвеждат iPhone X, заради слабия интерес към iPhone Xs