Аpple вече стартираха продажбите на новите си флагмани, които се очаква да са налични в повече страни и по-големи количества в следващите седмици. iPhone 13 серията предизвика очаквано голям интерес сред потребителите, заради атрактивните хардуерни подобрения. Въпреки усилията на Apple, обаче компанията не успява напълно да компенсира негативните ефекти от проблемите с доставките в индустрията.

Първоначалните прогнози предвиждаха производството на повече от 90 млн. броя на новите смартфони преди края на годината. По този начин Apple ще отговорят подобаващо на високото търсене и се надяват да превърнат iPhone 13 в хит на пазара. Технологичният гигант ще се наложи да се задоволи с по-малко количество, заради недостига на компоненти в световен мащаб.

Според данни на Reuters производството на смартфоните от iPhone 13 серията ще бъде свито с поне 10 млн. бройки. Конкретната причина е недостатъчния хардуерен инвентар на ключови партньори на Apple, сред които Broadcom и Texas Instruments.

 

 

Новото поколение смартфони на Apple са оборудвани с Broadcom AFEM-8215 Front End Module, Broadcom BCM59365 ресийвър, IC модул за управление на захранването, Flash LED драйвър и Dual Repeater компоненти от Texas Instruments. Това са само някои от частите, чиито доставки няма да достигнат навреме до Apple.

Ситуацията се задълбочава и ще обхване и други устройства от портфолиото на компанията, сред които iPhone 11, iPhone 12, MacBook Pro, МаcBook Air, iPad Pro, iMac и др. Поръчките на много от устройствата са забавени с няколко седмици, като Apple се надяват скоро да намерят решение на неочакваната ситуация. Потрeбителите са доста активни през празничния сезон в края на годинaта и компанията иска да се възползва максимално от тези процеси.

 

Още от Digital: Ето какво ще стане, ако смените дисплея на iPhone 13, iPhone 13 Pro или iPhone 13 Pro Max в неоторизиран сервиз на Apple