iPhone Xr е бюджетното предложение в новата генерация смартфони, които Apple представиха преди няколко седмици. Моделът има 6.1" дисплей с 1792х828 резолюция, Apple A12 Bionic процесор и 12МР камера с поддръжка за HDR и 4К видео. iPhone Xr също така работи с iOS 12, последната версия на услугата за мобилни плащания Apple Pay, като базовата версия предлага 64GB памет и 3GB RAM. Концепцията за смартфон  на Apple изглежда не е толкова привлекателна за потребителите, съобщава TechSpot.

 

Оказва се, че iPhone Xr не предизвиква такъв интерес, колкото Apple са очаквали. Oсновният хардуерен партньор на компанията Foxconn първоначално е предвиждал капацитет от 60 фабрики за производството на смартфона. В момента с тази цел се използват 45 съоръжения. Някои от компонентите се произвеждат от Pegatron, които вече са били информирани, че няма да се налага увеличение на продукцията на iPhone Xr. Tези данни са сериозна индикация за слаб интерес на потребителите към този модел.

 

 

Foxconn вечe ще произвеждат с около 100 хил. броя на смартфона всеки ден, спрямо досега. Pegatron също са в подобна ситуация и вече са потърсили контакт с Аpple за организиране на бъдещите доставки. Любопитното е, че компанията е увеличила продукцията на iPhone 8 и iPhone 8 Plus с 5 млн. единици, които изглежда продължават да се радват на голяма популярност. Празничният сезон в края на 2018г. ще покаже какъв е актуалния баланс на силите в пазара на смартфони. 

 

Oще от Digital: Десет неща, които е добре да знаем за iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr