Apple Maps е конкурентно приложение за навигация, което е предварително инсталирано на iOS устройствата. Компанията влага много усилия, за да превърне заглавието в достатъчно добра алтернатива на Google Maps. Последният ъпдейт предлага още една интересна функционалност, която вероятно ще допадне на потребителите.

За да се възползвате от последните новости в Apple Maps е необходимо да актуализирате към iOS 14.5 Beta. След това ще можете да използвате една от най-полезните функционалности на Waze и Google Maps. Tова е опцията да докладвате за инциденти и опасности на пътя, както и за ограниченията на скоростта в различните райони.

По този начин всеки потребител може да добави полезна информация, която след това да е видима за всички останали в Apple Maps. Oт компанията са интегрирали нов "Report" бутон, с който можете бързо и лесно да въведете подобни данни и да информирате останалите потребители на приложението за навигация.

Трябва само да изберете каква ситуация докладвате от трите възможности: "Accident", "Hazard" и "Speed Check".

 

 

Новият потребителски интерфейс е наличен и за CarPlay версията на Apple Maps. Включването на новата функция е сериозен ъпгрейд, който ще направи приложението още по-полезно. Конкурентните платформи за навигация отдавна поддържат подобни режими. На този етап подобренията в Apple Maps са в бета фаза на разработка.

Тепърва можем да очакваме допълнителни подобрения и вероятно още повече възможности да докладваме различни инциденти и ситуации на пътя. Google Maps вече позволява да го правим, когато има ремонт, необичайно забавяне на движението, повреден автомобил на пътното платно и др.

Apple вероятно ще възприемат подобен подход, като периодично актуализират своето приложение. с нови функционалности. Според непотвърдена информация е стартирала работа над инструмент за добавяне на коментари и снимки oт самите потребители в Apple Maps.

По този начин компанията се надява да подобри достатъчно приложението, за да накара повече хора да го използват в своето ежедневие.

 

Oще от Digital: 5 полезни функции в Apple Maps, които е добре да знаете