Лаптопите на Аpple винаги са се отличавали с високо качество, ултратънки размери, впечатляващи дисплеи и мощни процесори. Ситуацията не се променя и с новото поколение на MacBook Pro 2106, но този път компанията е подготвила една интересна изненада на потребителите си. Apple смятат да променят идеята ви за възможностите на съвременните лаптопи като заменят класическия ред с Function бутони в горната част на клавиатурата с тъчскрийн OLED дисплей. 

 

 

Apple са се постарали да намалят максимално размерите на MacBook Pro 2016 моделите, които ще са достъпни във версии с 13 и 15-инчови дисплеи. По-малкият модел е с дебелина от едва 14.9 милиметра, което го прави със 17% по-тънък от неговия предшественик. В същото време 15" MacBook Pro 2016 e с размери от 15.5 мм. или 14% по-компактни размери, спрямо предходното поколение. Потребителите ще могат да работя много по-удобно с два пъти по-големия Force Touch тракпад. 

 

 

Най-интересната характеристика MacBook Pro 2016 е включването на малък Retina дисплей в горната част на клавиатурата, който се казва Touch Bar. С него можете да правите много неща, като например да контролирате звука или яркостта на дисплея.

 

 

Информацията, която виждате на него изцяло зависи от приложенията, с които работите. Важно е да знаете, че Touch Bar поддържа и Touch ID и това допълнително разширява неговите възможности. Специален чип с името Apple T1 се грижи за сигурността на личните ви данни.

 

 

Иновативният Touch Bar включва и бутон за активиране на Siri. Aко искате класическите Function бутони е необходимо единствено да задържите Fn клавиша, за да ги видите в горната част на клавиатурата. Благодарение на този нов компонент можете много по-лесно да контролирате всички приложения на своя лаптоп, както и да персонализирате начина, по който изглежда. Дисплеят е с 67% по-ярък и възпроизвежда с 25% повече цветове, но също така консумира и по-малко енергия. 

 

 

Новите лаптопи се захранват от четириядрени Intel Core i7 процесори, които са допълнени от AMD Radeon Pro графични чипове с 4GB RAM. Вградените SSD дискове са с капацитет до 2TB и осигуряват два пъти по-бърза скорост за трансфер на данни от 3.1GBps. Аpple твърдят, че новите 15-инчови лаптопи MacBook Pro 2016 осигуряват 130% по-висока производителност при възпроизвеждане на 3D графика, 60% при гейминг и 57% при редактиране на видео.  По-малкият модел осигурява 103% при гейминг, 76% при работа с видео програми и 76% при 3D съдържание. 

 

 

Батерията осигурява до 10 часа време за работа с едно зареждане за 13 и 15" MacBook Pro 2016. Продажбите на новите лаптопи стартират още днес, но някои от конфигурациите ще могат да бъдат купени след 2-3 седмици. Цената на базовата версия на по-малкия МаcBook Pro 2016 ще е $1499. Ако се интересувате от покупката на по-големия 15-инчов модел е добре да знаете, че той ще струва $2399.

 

Вижте как лесно да увеличите вградената памет на лаптоп MacBook Pro