Аpple направиха поредното си придобиване в технологичната индустрия. Компанията разшири своя бизнес с купуването на Beddit. Това е стартъп, разработващ иновативен сензор, който следи и анализира сънищата на потребителите. Финансовите параметри на сделката все още не са обявени публично. Beddit потвърдиха официално информацията и уточниха, че данните вече ще бъдат събирани и съхранявани съобразно декларацията за поверителност на Apple.

 

 

В момента сензора на Beddit може да се купи на пазара за приблизително $150, информира Mashable. Въпросната джаджа изглежда като правоъгълна подложка, която потребителите поставят под чаршафите си. Допълнително мобилно приложение за iPhone следи съня и анализира в реално време сърдечния ритъм, хъркането и времето прекарано в сън. Сензорът обработва тази информация и подбира сам времето, в което трябва да събуди хората и така гарантира, че те са максимално отпочинали.

 

Oсновната причина за придобиването е желанието на компанията да подобри възможностите на Apple Watch. Потребителите от много време искат да следят съня си със смарт часовниците на Apple. Приложението Beddit все още може да се изтегли безплатно от App Store. Не бива да забравяме и факта, че Тим Кук иска да превърне Apple Watch в най-добрата джаджа за фитнес и следене на ключовите параметри на тялото ни. Предстои да видим какви ще са ползите за потребителите от купуването на Beddit.

 

Вижте къде са сега първите служители на Apple