Вижте още: Apple iPhone X - Дисплей и Face ID

Вижте още: Apple iPhone X - Дизайн, Размери и Цена

 

Много производители смятат че, за да бъде добър хардуера на даден смартфон, централният му процесор трябва да има колкото се може повече ядра…16, а RAM паметта да е към 6 и повече GB. Apple обаче не са сред тях и поредното доказателство на това твърдение е в момента в ръката ми. iPhone X който Digital.bg ви представя в поредица от видео ревюта, линкове към тези които вече публикувахме на сайта си, можете да намерите над тази статия. 

 

 

Като хардуера Х е напълно еднакъв с iPhone 8 Plus, а обикновената 8-ца му отстъпва единствено по количеството RAM. Централният процесор е 6-ядреният Apple A11 Bionic с 64bit архитектура. Той се състои от основен 2-ядрен Monsoon и още един 4-ядрен Mistral който автоматично се активира при нужда от повече мощност като например когато играем игри.

 

Не е задължително добрият смартфон да има многоядрен процесор и RAM памет

 

Партниращият графичен процесор има 3 ядра, а RAM паметта е 3GB. Едва ли ще изненадаме някой като кажем, че iPhone X върви идеално гладко, без значение как и с какво го товарим. При тестовете ни с тежки игри също не откриваме лаг или много нисък fps при настройки на максимална графика.

 

Операционна система iOS 11.1

Операционната система е последният iOS 11.1, какви са новостите, предимства и недостатъци при него вече сме ви казвали в различни наши ревюта и статии. Тук, показвайки ви iPhone X при който липсва Home бутон, ще изтъкнем, че в чисто практично отношение, интерфейсът на телефона е малко по-различен, а вероятно за някои потребители и по-сложен от този на другите Айфони.

 

 

В случай, че не е зададено да се отключва разпознавайки лицето ви чрез Face ID, за да отключите Х ще трябва да чукнете с пръст по дисплея. Преди това ставаше с натискане на Home бутона, а сега липсата му води до функционални минуси. Като начало, забравете за работата с една ръка, освен ако нямате извънредно дълги пръсти. За да отворите менюто, трябва да слайднете отдолу нагоре, а за да отворите всички активни приложения, ще трябва да слайднете отново и да задържите пръста си в горна позиция натискайки известно време. Това ви се струва сложно? …неее, почакайте да разберете как се затварят приложенията от мултитаскинга. Преди това ставаше с едно движение, доколкото сега първо трябва да задържите върху някой от прозорците и чак тогава с друго движение да го изместите към коша нагоре.

 

 

С други думи – повече действия за едни и същи команди. Един съвет, ако си взимате iPhone X – задължително прочетете книжката с инструкции, без значение дали преди сте имали смартфон на Apple или сте нов с iOS .   

 

Емоджи

Разглеждайки софтуера, не можем да не отдадем заслуженото и на анимоджитата :-) Едва ли познавате някой който не използва емотиконки пишейки в месинджъра. С тази весела екстра, емоциите се предават още по-реалистично и весело. Създаването на персонални емоджита е много зарибяващо, защото те буквално приемат вашето изражение.

 

Емоджи са забавното нововъведение в iPhone X

 

За целта на помощ идва предната селфи камера на смартфона, която ще разгледаме в отделно фотографско видео ревю в което ще видите и тестови снимки.

 

Батерия

Батерията на X е с най-големият заряд който Apple интегрират в трите си нови модела смартфони, но е по-малък от този при всички предходни Plus версии. Въпреки това обаче Li-Ion акумулаторът с 2716 mAh постига завидно добро време за автономна работа. 21 часа време за разговори, 60 часа слушане на музика онлайн или средно 2 дни комбинирана експлоатация.

 

iPhone X поддържа безжично и бързо зареждане 

 

Телефонът поддържа и функция за бързо зареждане при която за 30 минути получавате батерия на 50%. Освен това, X също както и 8-ците е един от първите Айфони които поддържат безжично зареждане.

 

Снимки и Цена

Вече можете да кажете, че благодарение на видео ревютата които публикувахме на сайта ни познавате почти напълно новият Apple iPhone X. Но за финал сме оставили две неща, които вероятно силно ви интересуват. Това са отговорите на два въпроса: Как снимат камерите на телефона и колко струва iPhone X в България. Следва продължение.