Преди години, когато след iPhone 8 очаквахме да се появи iPhone 9, Apple презкочиха едно ниво и представиха своя iPhone X, при който дори цифрата от арабска, стана римска. Всъщност до ден днешен по тази причина много потребители наричат модела „Айфон Хикс“, което не е правилно.

Е оказва се, че все пак iPhone 9 ще има и той ще се яви като наследник на iPhone SE и отново ще бъде бюджетно предложение с цена, която се предполага, че ще бъде 399$. Премиерата ще се състои през настоящата 2020г. независимо от затрудненото положение на Apple заради темповете на работа в завода Foxconn.

Според утечка на информация, която виждаме в Twitter, iPhone 9 ще има общо 6 ефектни цветови разновидности - бяла, червена, черна, розова, синя и жълта. Ако информацията е вярна, дизайнът на деветката ще бъде сходен с този на iPhone 8, който пък от своя страна прилича на всички предходни Айфони, чак до 6-цата.

Харудерно обаче iPhone 9 се очаква да бъде сериозно ъпгрейднат. В основата му вероятно ще стои процесор Apple A13, на който ще партнират 3GB RAM памет. Сториджът пък ще бъде 64GB. Кога точно ще се появи iPhone 9 или пък под името iPhone SE 2 (което е все по-малко вероятно), предстои да разберем скоро.

 

Прочетете още статията: Huawei P40 и P40 Pro ще бъдат представени на 26 март в Париж