Вижте още: Премиера на Apple iPhone 7 - Дизайн

 

Новият iPhone 7 е вече тук и Digital.bg е първата българска медия която ви запознава подробно с него в серия от  ревюта. В първото от тях разгледахме дизайна и го съпоставихме с този на предходните модели 6 и 6s. Отбелязахме новостите при цветовете, функционалните обновления и най-важното, разбрахме, че новият флагман на Apple е водоустойчив.

 

 

В случай, че сте пропуснали да гледате това видео, директен линк към него ще намерите тук долу. А сега…сега ще преминем към хардуера и всички други технически характеристики които ни предлага iPhone.

 

Дисплей

На пръв поглед дисплеите на 6, 6s и 7 са еднакви - 4.7" с резолюция 1334х750 пиксела. Истината обаче е, че новият модел превъзхожда технологично предшествениците си. Тук Retina HD дисплеят вече има wide color която надгражда познатият ни Full sRGB. В следствие на това яркостта е пораснала от 500 cd/m2 на цели 625 cd/m2.

 

 

Така когато работим на открито под пряка слънчева светлина, екранът остава много по-видим спрямо този на 6s, а ще отбележим, че и той нямаше чак толкова големи проблеми. Иначе контрастът на 7 е останал същия - 1400:1, напълно достатъчно. Зрителните ъгли са доста добри, почти водоравни, а картината максимално детайлна. Сами виждате че видеото на екрана върви идеално добре. Тук е момента да отбележим още нещо ново при iPhone 7, за появата на което се молим от години.

 

 

Най-накрая Apple смартфон със стерео звук – след водоустойчивостта на корпуса му, това определено е второто нещо което успява да ни впечатли при нови флагман. Отново с огрооомно закъснение спрямо конкурентите му, но и тук е в сила – по-добре късно, отколкото никога. Двата говорителя не се намират под решетките в долната периферна част. Само единият е там, а другия е вграден над екрана. Така звука много добре се насочва напред към вас, докато държите телефона в ръцете си.

 

 

Хардуер

При iPhone 7, американците залагат на ново CPU - Apple A10 Fusion. Докато повечето други производители се състезават кой ще задвижи смартфона си с повече процесорни ядра - следователно 8, че дори 16, новият процесор на Apple е 4-ядрен и интересното при него е, че не всички ядра работят постоянно. 2 са винаги активни, а другите две се активират едва след като телефона надвиши натоварване от 40% от капацитета си.

 

 

Това разбира се прави с една единствена цел – по-ефективно енергопотребление. Въпреки, че е изцяло нов, впечатленията ни от процесора не са невероятни. Да, работи добре, да нямаме забивания и производни проблеми, но по същият начин се справяше и миналогодишният 6s. Няма я тази разлика която преди време забелязахме между 5S и iPhone SE. Да, там си личеше надграждането – доколкото тук, дори да има то не може да се забележи от пръв поглед. Тук обаче се намесва батерията или по-скоро резултатите от тестовете ни с нея. За седемте дни в които тестваме iPhone 7, той средно издържа по ден и половина до 2 дни комбинирана работа. Нещо непосилно за 6 и 6s които всяка вечер преди лягане, задължително трябва да се свържат към зарядното. За този добър резултат при новия модел, разбира се допринася и увеличеният до 1960 mAh капацитет на Li-Ion батерията. Тестовете с постоянен видео плейбек и wi-fi интернет също онагледяват надмощието на iPhone 7. (14ч и 13ч / 11ч и 11ч)

 

 

 

Apple iPhone 6 имаше 1GB RAM памет, която се отразяваше негативно на работата му при по-големи натоварвания и при игра на актуалните днес топ геймърски заглавия. Наследникът му 6s получи ъпгрейд към двойно повече, с което елиминира това неудобство, а при iPhone 7 обемът си остава същите 2GB. Тук можете да видите нагледно как телефонът се справя с някои от популярните игри с които 6 би изпитал затруднения. Сега е време да свалим и стартираме още едно статистическо приложение, което ще съпостави новият флагман на Apple с некои от предшествениците му.

 

Как снима  iPhone 7

Сигурно ви е интересно какви снимки и видео прави новият iPhone 7, ако е така – продължавайте да следите Digital.bg и съвсем скоро ще видите нашето подробно видео ревю в което ще разгледаме и тестваме двете му камери. Ще направим серия от снимки и видео с които ще го съпоставим с iPhone 6 и някои от актуалните флагмани на други марки.