Продажбите на новият Apple iPhone 11 Pro и по-големият Max вече вървят с пълна сила, независимо от доста високата им цена – 2300лв и 2500лв, като внимание, тя е за версията с най-малко памет (64GB). За никой не е тайна, че толкова скъпи телефони, най-вече се продават на изплащане през телекомите, като в Теленор цената на двата модела спадат до 1850лв за Pro и 2050лв за Max, а в А1 съответно до 1800лв и до 2000лв. Но въпреки това около 84лв до 93лв на месец не са никак малко пари. По тази причина Digital.bg реши да направи специално за вас видео посветено на модела, в което ще изтъкнем, какви са положителните и какви отрицателните черти на Apple iPhone 11 Pro и по-големият iPhone 11 Pro Max.

 

 

За съжаление и тази година Apple не направиха съществени обновления във визията на своите смартфони. Някои от фанатизираните фенове на марката казват „Че кой би променил нещо успешно?!“, други обаче се включват контрирайки, че промяната е нужна, особено във време в което всички технологични устройства се изменят в пъти по-бързо в сравнение с тенденциите от преди 5 години. Тук ще е интересно да чуем и вашето мнение по въпроса – одобрявате ли дизайна на новият Apple iPhone 11 Pro.

 

 

Във визията на телефона, съществените разлики с Apple iPhone XS не са много. Всъщност ако погледнем лицето на новия модел – няма шанс да го отличим от предшественика му, дори размерите са почти еднакви. Привидно дисплеят е почти идентичен, като единствената разлика е - 5.8" диагонал, с резолюция 2436х1125 пиксела, съотношение на страните 19.5:9 и еднакво голяма Notch извивка горе. Технически обаче разликата е съществена, защото тук вече дисплеят е значително по-ярък – 800 нита, в сравнение с 625. Тествайки дисплея на открито можем да кажем, че дори под слънчева светлина, той е достатъчно добре видим, като специално за такива ситуации Apple са добавили пикова яркост, която достига до 1200 нита. За съжаление обаче, отблясъци все пак има и се налага да се съобразите с това. Цветовете на дисплея са добри като тук е добавена XDR технология. Дисплеят вече не реагира според натиска както при 3D Touch при iPhone XS, тук той е заменен от Haptic Touch.

 

 

Ако се питате, как ще стоят в ръката ви iPhone 11 Pro или Pro Max, удобни ли са за държане при браузване или разговори, ще ви отговорим така – вземете iPhone XS или XS Max, усещането е абсолютно същото.  „Съществената“ визуална промяна, че вече логото на отхапаната ябълка е по-централно, а останалите надписи почти не се виждат. За разлика от миналогодишният iPhone, който беше с огледално гланциран гръб, при 11-ските гърбът е матиран, който забележете, отново е стъклен, но матирано. Материалът е специален и Apple информират, че не се цапа с пръстови отпечатъци, но истината далеч не е такава, в което можете и сами да се убедите от кадрите на екраните си. Може би гърбът се цапа една идея по-малко, но определено се цапа.

 

 

Обновление имат цветовите разновидности, които Apple толкова харесват, че най-накрая пускат оригинален прозрачен силиконов кейс за iPhone, нещо което до този момент не се беше случвало при никой друг модел на бранда. Но не бързайте да се радвате, толкова скъп телефон, трябва да има и достатъчно скъп кейс – цената му е близо 100лв. Имайте предвид, че кейс от iPhone XS и XS Max тук няма да пасне, не само заради няколкото милиметра разлика в размерите, но и заряди разположението на камерите върху гърба. При новото поколение те вече са три на брой и формата им бе основен акцента за подигравки в интернет пространството. Коя е любимата ви карикатура по темата? Моята несъмнено е тази с Шварценегер.

 

 

За техническите параметри на камерите при новите Айфони и за качеството на снимките им обаче ще си поговорим във втората част на ревюто ни. Там ще ви покажем тестови снимки, в които съпоставяме камерата на 11 Pro Max с тази на Huawei P30 Pro, който наскоро предаде първата позиция на Mate 30 Pro в класацията на DxOmark за най-добър камерафон.