iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max – премиерата на новите модели смартфони на Apple е вече факт. Смартфони които много от вас очакват с нетърпение и вече са пред дилемата – да си ги вземат или пък да се спрат на някой от топ моделите на конкурентни марки. В това свое видео, Digital.bg ще сподели с вас синтезирано, кои са новостите в тези три модела.

В първата част на това видео, вече разгледахме камерите на телефоните, които се явяват една от основните визуални иновации в iPhone 11, Pro и Pro Max. Да, визуални разлики почти няма.  Именно заради разположението на камерите, вече и логото върху гърба на телефона е променило мястото си.  Различни са и цветовете, които при 11 са Black, Green, Yellow, Purple, Red и White. При Pro и Pro Max са Space Gray, Silver, Gold и Midnight Green. Повърхността на двата по-скъпи модела е матирана.  Можеше визуалната промяна да е малко по-съществена, но пък от друга страна, защо пък дизайн който се харесва на потребителите пък да не остане без промяна. Примерите за такава стратегия са много, включително и при вечният Mercedes G-klass, който обаче при всяко следващо поколение получава технически ъпгрейд. Такъв има и при новият iPhone. 

 

Тук вътре Apple са интегрирали най-бързият в света централен процесор към момента. По информацията, която Apple дадоха по време на презентацията си, A13 Bionic (7 nm+) е 2 пъти по-бърз от Snapdragon 855 и респективно новите Айфони са значително по-бързи от Samsung Galaxy S10+, който отново според американците е по-слаб и от A12 Bionic който има iPhone XR. Новото им CPU е с общо 10 ядра - две основни, които се използват бързи и сложни задачи, четири по-икономични и четири графични ядра. A13 Bionic може да се похвали с невероятните 8.5 милиарда транзистора, като производителността на чипа е 1 трилион операции в секунда. Да, това вече е наистина бързо, за което Apple получават адмирациите ни. Процесорът е с 40% по-енергоефективен в сравнение с предшественика си, което оказва благоприятно влияние на автономността на iPhone 11 телефоните. При 11 Pro и 11 Pro Max, най-накрая виждаме iPhone който да бъде с 6GB RAM, при по-базовият iPhone 11, оперативната памет е 4GB. Вградената памет при него е 64GB, 128GB или 256GB, при Pro и Pro Max е добавен и вариант с 512GB, с който цените на телефоните прескачат психологическата граница от 3000лв.    

Но техническите иновации при новите Айфони не спрат до тук. Ще ви припомним, че при предишните поколения iPhone XS и XS Max дисплеят беше Super Retina OLED и феновете на Apple го определяха като много добър. При iPhone 11 Pro и 11 Pro Max, Apple са интегрирали още по-добър дисплей, при който е използвана Super Retina XDR OLED технология. Забележете яростта на дисплея е невероятните 1200 нита. При iPhone 11 обаче технплогията на дисплея е по-лоша в сравнение с тази на iPhone X, защото е IPS LCD, да Liquid Retina...но IPS LCD. От трите модела, този е и с най-ниска резолюция 1792х828 пиксела, независимо, че дисплеят му е с по-голям размер в сравнение с iPhone 11 Pro. 6.1"спрямо 5.8". При Pro резолюцията е 2436х1125 пиксела. Най-голям размер и резолюция има iPhone 11 Pro Max - 6.5" и 2688x1242 пиксела. Дисплеите са 120Hz, Dolby Vision и HDR10.

Батериите на трите модела са Li-Ion акумулатори с 3110mAh, 3190mAh и 3500mAh. По данни на Apple, в комбинация с оптимизираният си хардуер, телефоните издържат значително повече с едно зареждане в сравнение с предшествениците си. Тази година най-накрая Apple се поучиха от конкурентите си и добавиха бързо зареждане за смартфоните си, но...то е само 18W, като база сравнение актуалните флагмани на Samsung, Huawei, Vivo и Honor с 40 и 45W зареждане, китайците от Oppo има още от 2018г. модели с 50W Fast charging който за 10 минути са 40% заряд на батерията. На този фон 50% за 30 минути при новите Айфони не изглежда много впечатляващо.

 

Какво мислите вие за новите Apple iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, ще се радваме да чуем във формата за дискусии тук долу. Също така можете да ни напишете, какво искате да тестваме в подробните видео ревюта на новите модели, които предстои да публикуваме скоро в Digital.bg.