Технологичният гигант разполага с внушителен финансов капитал и ще увеличи инвестициите си в Corning. Това е компанията, която разработва популярните защитни стъкла за смартфони Gorilla Glass. Новите данни разкриват, че Apple са осигурили допълнителен бюджет от $250 млн., за да подпомогнат производствения капацитет на Corning. Припомняме ви, че първата подобна инвестиция на компанията за стимулиране на разработката на стъклата Gorilla Glass бе направена през 2017г.

 

В този случай инвестицията е в размер на $200 млн., с което общия капитал на Apple в Corning достига до $450 млн. Въпросната сума ще се използва от инженерите на компанията за разработката на уникални технологии, които ще се използват специално от мобилните устройства на Apple. Най--добрите защитни покрития в мобилната индустрия се използват не само от iPhone, но също от часовниците Apple Watch и iPad. Парите за инвестицията са от Advanced Manufacturing Fund на Apple.

 

 

Kонкретните детайли за партньорството между двете компании все още не са известни. Няма да е изненадващо, ако Apple първи имат достъп до следващата версия на Gorilla Glass. Tук е момента да вмъкнем, че iPhone 11 бе определен от компанията като смартфона с най-здраво стъкло в света. В задната част на устройствата има покритие, което осигурява опция за безжично зареждане и също е разработено съвместно със специалисти на Corning.

 

Oще от Digital: Защо новите смартфони с Gorilla Glass се надраскват повече отколкото старите