Стратегията на Apple е тясно свързана с поддържането на гъвкава мрежа от доставчици на компоненти, която не е фокусирана върху един производител. Технологичният гигант вече сключи мащабна сделка с Qualcomm през миналата година, което ще гарантира необходимият брой 5G модеми за iPhone и iPad. Сега разбираме, че Apple са постигнали ключово споразумение с друга водеща американска компания и това е Broadcom, която също ще се включи във веригата за доставки.

 

Конкретните данни разкриват, че двете страни са подписали два отделни документа, които ще гарантират партньорството им в следващите четири години. Съгласно параметрите на сделката Broadcom ще доставят безжични чипове за Apple до 2023г. и това ще генерира приходи в размер на $15 млрд. за целия период. Това е сериозен източник на приходи, който ще помогне на Broadcom RF дивизията дa бъде конкурентна на все по-влиятелните китайски производители на хардуер в индустрията.

 

 

Продължителността на споразумението им официално обхваща периода между януари 2020 - юли 2023г., предаде VentureBeat. Tова означава, че ще видим три поколения на iPhone, но също между две и четири генерации на iPad. Teзи устройства вероятно ще поддържат 5G технологията и ще използват редица безжични компоненти произведени от Broadcom. Сделката ще има ползи и за двете страни, като редуцира разходите на Apple и се превърне в солиден източник на приходи за Broadcom.

 

Още от Digital: Спадът в търсенето на полупроводници ще продължи и през 2020г., според Broadcom