Вече ви информирахме за желанието на Apple, Google и Amazon да купят бизнеса с NAND флаш памет на Toshiba. Последните данни на информационната агенция Nikkei потвърждава, че Apple и Amazon са се съгласили да се присъединят към офертата на Foxconn за придобиване на тази дивизия на Toshiba. Реализирането на подобна сделка ще улесни значително достъпа на трите компании до по-евтина флаш памет за бъдещите им мобилни устройства, коментира Engadget.

 

Foxconn ще трябва да се справят с конкуренцията на поне пет други оферти за бизнеса с NAND памет на Toshiba. Eдна от тях е подкрепена от японското правителство, което ще се опита да се противопостави на възможността дивизията на попадне в чужди ръце. Лично шефът на Foxconn, Teри Гу потвърди желанието на Apple и Amazon да се присъединят към офертата им. Все още не знаем какви са финансовите параметри на предложението. 

 

Според прогнозите на Toshiba бизнеса им с NAND памет струва поне $18 млрд. Някои анализатори дори смятат, че съвместната оферта на трите компании може да достигне до внушителните $28 млрд. По този начин Apple и Foxconn се надяват да се справят с конкуренцията и да поемат пълния контрол над бизнеса с NAND памет на Toshiba. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем на каква цена японския производител ще продаде тази своя дивизия.

 

Вижте какво трябва да знаем за флаш паметта