Moбилната индустрия постепенно преминава към навлизането на по-добри процесори за смартфони, които са разработени с усъвършенствани 7-нанометрови технологии. Някои водещи производители вече представиха подобни устройства и добър пример в това отношение е серията Huawei Mate 20. В следващите месеци ще станем свидетели на премиерата на още повече 7-нанометрови смартфони, които имат потенциала да се превърнат в стандарт за индустрията през 2019г.

 

TSMC са един от най-големите производители на хардуер за смартфони и потвърдиха, че очакват Apple, Huawei и Qualcomm да са най-големите им клиенти през следващата година. Така например Qualcomm ще използват технологии на TSMC в създаването на следващия си Snapdragon 8xx процесор от висок клас. Apple също си партнират с тайванския бранд, които ще създават Apple A13 чипсета в iPhone 2019, съобщава Digitimes. ТSMC ще си партнират още с AMD, NVIDIA и Xlinx.

 

 

 

През тази година около 10% от приходите на компанията ще са свързани с продажбите на 7-нанометрови процесори, като тази цифра ще се удвои през 2019г. Вече се провеждат последни тестове с Extreme Violet Lithography (EUV) технологията, която ще подобри възможностите на следващата им генерация процесори. По всичко личи, че 7-нанометровите процесори ще се превърнат в една от водещите теденции за мобилната индустрия през 2019г.

 

Още от Digital: Бъдещите смартфони ще имат SIM карти вградени в самите процесори