Toshiba вече разкриха плановете си да продадат своя бизнес с NAND флаш памет. Сега разбираме, че някои от най-големите брандове в индустрията проявяват интерес към тази дивизия на японския производител. Сред тях личат имената на брандове като Apple, Amazon и Google. Близки до компанията източници твърдят, че поне 10 евентуални купувачи вече са се свързали с Toshiba относно възможностите за реализиране на подобна продажба. 

 

Oказва се, че Amazon, Apple и Google също са отправили конкретни оферти, чиито финансови параметри все още не са известни, предаде Reuters. Частната инвеститорска фирма Silver Lake Partners съвместно с Broadcomm са предложили сума от $18 млрд., за да купят бизнеса с NAND флаш памет на Toshiba. Можем да сме сигурни, че офертите на Apple, Amazon и Google са с подобни параметри. Сред другите желаещи да придобият този бизнес на компанията са Western Digital, SK Hynix и Micron.

 

На този етап не знаем кой ще бъде избран от Toshiba за купувач на нейния бизнес с NAND флаш памет. Факт е, обаче, че много от големите имена в индустрията виждат голям потенциал в придобиването на дивизията. В момента подобни продукти се използват масово от мобилните устройства, което неслучайно провокира интереса на големите производители. Аpple, Аmazon и Google изглежда искат не само да генерират приходи, но и да си осигурят достатъчно NAND флаш памет за своите бъдещи хардуерни продукти.

 

Вижте какво трябва да знаем за флаш паметта