Все ще не сме видяли новият iPhone 12, но знаем, че името на неговият централен процесор е Apple A14 Bionic. Освен това, благодарение на информация появила се в статистическата класация на Geekbench 5 разбираме също така,че въпросното CPU при флагман смартфона на Apple е по-мощно от от топ процесора, с който вероятно ще се оборудват всички топ модели смартфони през 2020г.

В престижният тест Qualcomm Snapdragon 865 има 930 точки в Geekbench 5 теста с натоварване на едно от ядрата и 3445 при всички. В същото време новият 6-ядрен процесор на Apple, при който тактовата честота е 3.1GHz,  получава 1659 точки спрямо 4612 в многоядреният тест. Разликата с Apple A12X Bionic също е значителна.

От това което знаем вече за новото 5nm CPU на американската технологична компания, можем да кажем, че то ще се произвежда от заводите на TSMC, като преди разрастването на кризата с Коронавирус, стартът на масовото производство бе заявен за началото на Април. Форсмажорните обстоятелства могат да повлияят негативно и на премиерата на iPhone 12 и iPhone SE 2, която би трябвало да е в края на лятото, но има шанс и да се забави.

 

Вижте още кои са Най-добрите безплатни приложения за видеоконферентни връзки по вереме на COVID9