Huawei представиха флагманите с бранда P40 през март и това бяха първите устройства с новия потребителски интерфейс EMUI 10.1. Kомпанията вече започна да разпространява ъпдейти за съвместимите смартфони на локалния пазар. 

Ако сте собственик на устройство на Huawei или Honor вероятно ще ви интересно да научите, че скоро стартират актуализациите извън Китай. От AndroidAuthority информират, че са получили официален ъпдейт от компанията, който ги информира, че следващата фаза в дистрибуцията на EMUI 10.1 стартира до края на юни.

Все пак ще е необходимо още малко време преди ъпдейта да достигне до всички устройства на европейския континент. Можете да проверите от менюто с настройки ли да изчакaте нотификация на началния екран. 

 

 

Първата вълна от актуализации към EMUI 10.1 извън Китай ще включва следните модели:

 

Huawei P30

Huawei P30 Pro

Huawei Mate 30

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro 5G

Huawei Mate 20

Huawei Mate 20 Pro, 

Porsche Design Mate 20 RS

Huawei Mate 20 X

Huawei Mate 20 X 5G.

 

В следващите седмици ни очакват още ъпдейти към: 

 

Huawei Nova 5T

HUawei Mate XS

Huawei P40 Lite

Huawei nova 7i

Huawei MatePad Pro 

Huawei MediaPad M6 10.8

 

 

Китайският производител е подготил още ъпдейти към Magic UI 3.1 за няколко устройства от дъщерния си бранд Honor. Това са: 

 

Honor View 30 Pro

Honor 20

Honor 20 Pro

Honor View 20

 

Новият потребителски интерфейс предлага широк набор от допълнителни функционалности. Все пак най-голям интересен предизвикват MeetTime платформата за видео разговори и гласовата услуга Celia. В първия случай ще можете да провеждате конферентни разговори с 1080p резолюция и опция за споделяне на екрана, докато Celie е виртуален асистент с изкуствен интелект. 

ЕМUI 10.1 предлага още повече анимации за отключване на екрана с пръстов отпечатък, оптимизации на Multi-Windows функцията, подобрена интеграция между смартфон и компютър и др. Стартирането на ъпдейтите до края на месеца означава, че ще са нужни още няколко седмици преди да можем сами да тестваме подобренията в софтуера.

 

Oще от Digital: Huawei изпреварва Samsung по производство на смартфони по данни за месец април