HMD Global са причината да се продават смартфони на Nokia, които работят с Android. Компанията влага много усилия да превърне отново този популярен бранд в предпочитан избор за потребителите. През последните месеци HMD Global представиха разнообразни модели в различни класове и са особено влиятелни в средния ценови клас. Компанията многократно потвърди, че всичките им смартфони ще получават максимално бързо ъпдейтите към новите версии на Android, което продължава да е голям проблем за производителите.

 

 

Софтуерните им инженери вече работят над актуализациите към Android P, които ще стартират доста по-рано, отколкото вероятно сте очаквали. В интернет изтече информация, че официалните ъпдейти за смартфоните на Nokia в световен мащаб ще стартирате през август, информира nokiapoweruser. Актуализациите към Android P ще се разпространяват на етапи, което означава, че ще е необходимо допълнително време, докато са достъпни за всички. По този начин HMD Global искат да изпреварят всички останали производители с Android.

 

 

Вече стартира бета програмата на Android Р за Nokia 6.1, Nokia 7, Nokia 7 plus и Nokia 8 Sirocco в някои държави. Очаква се броя на страните да се увеличи през следващите няколко седмици. Голямата част от собствениците на смартфоните Nokia ще могат да се възползват от подобренията в платформата до края на тримесечието. Устройствата на HMD Global използват стокова версия на Android, което е причина по-бързо да получават софтуерни ъпдейти и пачове за сигурност. Това е още една причина да искате да си купите смартфон на Nokia.

 

Oще от Digital: Nokia искат да станат един от петте най-големи производители на смартфони до 2023г.