Samsung са най-големият производител на смартфони с Android, но и компания полагаща много усилия да ъпдейтва бързо своите устройства към новите версии на платформата. Ако сте собственици на Galaxy S7 и Galaxy S7 edge със задоволство ще научите, че много скоро ще можете да изпробвате сами подобренията в Android Oreo. В интернет първоначално се появи информaция, че актуализациите за смартфоните ще са налични в средата на май, като сега тези данни бяха потвърдени от SamMobile. Това означава, че много скоро Android Oreo ще е налична за двата модела.

 

Очаква се Samsung да започнат ъпдейтите в средата на месеца и в кратки срокове след това вероятно ще са достъпни за всички устройства Galaxy S7 и Galaxy S7 edge в световен мащаб. Както винаги целия процес е пряко свързан с мобилните оператори и времето, което им е необходимо да оптимизират софтуера за своята инфраструктура. Все пак дори и да има допълнително забавяне едва ли ще им отнеме много време, за да актуализират смартфоните независимо къде се намирате. Аndroid Oreo предлага многo подобрения, които ще улеснят работата и ще удължат живота на батерията.

 

 

Samsung също така планират да започнат актуализациите и за още няколко свои модела до края на лятото. Първите устройства в списъка им са Galaxy A5 (2017) и Galaxy A7 (2017), както и таблета Samsung Galaxy Tab S3. След като стартират ъпдейтите към Galaxy S7 веднага ще започне да се работи върху Android Oreo актуализациите за други устройства. Все пак това е изключително важен фактор в стратегията на Samsung, който е една от причините за популярността на смартфоните Galaxy в мобилната индустрия.

 

Oще от Digital: Откъде идват някои от най-добрите функции в Android 8.0 Оreo