Една от основните причини да искате да си купите смартфон с логото на Nokia са бързите софтуерни ъпдейти. HMD Global полагат много усилия, за да изпреварят своите конкуренти в актуализирането на своите устройства към новите версии на Android. По този начин компанията бе най-бърза при предоставяне на ъпдейти от Android 7 към Android 8, а след това от Android Oreo към Android Pie. Същото ще се случи и с Аndroid 10.

 

Главният продуктов директор на HMD Global, Юху Сарвикас сподели, че смартфоните с бранда Nokia ще започнат да получават ъпдейти през последното тримесечие. Сега разбираме, че по-конкретно това ще се случи още през ноември. Първите модели, които ще бъдат ъпдейтнати към Android 10 ще бъдат Nokia 7.1, Nokia 8.1 и Nokia 9 PureView. След това започва втората вълна на актуализация, която обхваща Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus и Nokia 7 Plus.

 

 

Nokia вече обещаха, че всеки един техен модел ще получава необходимите актуализации за период две години от датата на представянето си. След като ъпдейтнат цялото си портфолио към Android 10 oт компанията имат още по-амбициозни планове. HMD Global потвърдиха официално, че ще представят устройство с поддръжка на 5G мрежи, което е позиционирано в бюджетния клас през 2020г.

 

Oще от Digital: Девет нови функции в Android 10, които може би не знаете