Собствениците на смартфоните от серията Huawei Mate 10 скоро ще могат да се възползват от още една интересна функционалност. Компанията вече започна да разпространява ъпдейт, който ще позволи на устройствата да работят с атрактивния Night Shot режим на камерите. Актуализацията ще е достъпна за трите модела от гамата: Huawei Mate 10, Mate 10 Pro и Mate 10 Porsche Design. Досега тази функция бе налична единствено за Huawei P20

 

Софтуерният ъпдейт на Huawei е с номер BLA-L29C 8.0.0.145 и е базиран на Android 8.0 и интерфейса EMUI 8.0. Компанията вече започна да разпространява ъпдейтите и до няколко седмици вероятно ще са достъпни до всички потребители. Предвидени са традиционните оптимизации и са отстранени бъгове в настоящата работа на софтуера. Активирането на Night Shot режимa ще ви позволи да правите впечатляващи снимки при липса на достатъчно осветление.

 

 

Специалният режим за нощни снимки в смартфоните премахва нуждата от статив за изображенията в стил дълга експозиция. Предстоящият ъпдейт е добра новина за всеки собственик на модел от серията Huawei Mate 10, тъй като ще им позволи да използват една от най-добрите функции на камерите в Huawei P20. На този етап не разполагаме с информация дали Huawei подготвят ъпдейт за Night Shot режима за някой от другите си популярни смартфони с Android.

 

Oще от Digital: Най-полезните трикове в потребителския интерфейс EMUI на Huawei