Новата версия на Android 10 е вече факт и много смартфони се радват на новите ѝ функции. Оказва се обаче, че наравно с положителните страни, операционната система има и отрицателни страни, особено за някои смартфони на Sony.

 

 

Phonearena съобщава за оплаквания от собственици на смартфони Sony Xperia XZ2 и XZ3, че след ъпдейт са се сблъскали с различни проблеми. Най-честият е по-бавно отключване на устройството с помощта на Fingerprint. При други потребители се наблюдавало произволно включване на екрана и по-бързо изразходване на батерията. Собственик на Xperia XZ3 пък е написал, че алармата на телефона му е пускала сама на всяка минута, дори след като я изключвал. Решил проблема, чак когато изчистил кеш паметта на телефона.

 

 

Освен Xperia XZ3 и Xperia XZ2 които са с процесор Snapdragon 845, с различни проблеми са се сблъскали и Xperia 1 и Xperia 5, които са базирани на Snapdragon 855. Потребители съобщават, че са решили проблемите си временно с помощта на Xperia Companion приложението, но след няколко дни те отново са се появили.

 

 

По неофициална информация, Sony временно са прекратили ъпдейта до Android 10 за някои от смартфоните си. Очаква се специален пач, който ще реши финално проблема, но датата на анонса му все още не е известна.

 

Прочетете още статията: Какво трябва да знаем за новия режим Focus на Android