Много хора избягват смартфоните на по-малките китайски компании с довода, че техният софтуер, не е достатъчно надежден и не получават редовни ъпдейти. Някога преди години или при някои съвсем безизвестни компании, това може и да се случва, но Blackview не е сред тях. Поредното доказателство на това твърдение идва от представеният в началото на годината топ флагман BV9900 Pro, който ще получи ъпдейт към актуалният Android 10.

 

 

Той е значително променен в сравнение с предшественика си Android 9. Интерфейсът е доста по-минималистичен, като темите и иконите в него са с променена визия. Благодарение на Android 10, смартфонът ще поддържа интуитивни жестови команди и ще е много по-удобен за работа. Ъпдейта засяга и потреблението на енергия. Както вече знаете, BV9900 Pro има доста сериозна батерия с капацитет от цели 4380mAh, но въпреки това, оптимизираното към намаляване потребление на енергия ще допадне на собствениците на устройството.

По предварителна информация знаем,  че след ъпдейта е подобрено значително и качеството с което снимат камерите на Blackview BV9900 Pro. Включително и при видео запис, при който софтуерната стабилизация на кадъра е още по-добра.

Ще ви припомним, че смартфонът има общо 3 сензора 48MP, 5MP и 2MP качество. Като едно от най-големите качества на този смартфон е възможността да снима в термо режим. Първият смартфон на бранда, който показа подобна екстра с термичен сензор FLIR Lepton беше Blackview BV9800 Pro и днес той се радва на изключително голяма популярност сред хората, които използват камерата за професионални цели. Сред тях са водопроводчици, хора занимаващи се с топлозиолация, покриви, откриване на гризачи и дори ловци, които използват камерата по време на нощен лов.

 

 

Друго голямо преимущество на Blackview BV9800 Pro и BV9900 Pro пред конкурента им Cat S61 е осезаемо по-ниската цена. Например в момента Blackview BV9800 Pro може да бъде намерен при вносителя на марката Blackview в България (Smartfonix.com) с цена под 1000 лева.

Собствениците на смартфони Blackview BV9900 Pro, ще могат лесно да ъпдейтнат операционната си система от менюто с настройки на смартфона. Всички смартфони, които ще излезнат от завода на Blackview от месец Август пък, ще идват базово с Android 10.

 

Още от Digital.bg: Blackview A80 - Бюджетен смартфон с карасив и запомнящ се дизайн

 

Музика: Bensound.com