АnTuTu e името на едно от най-популярните мобилни приложения за извършване на бенчмарк тестове от смартфоните с водещите платформи. Досега този софтуер е отчел повече от 100 млн. инсталации и предлага множество инструменти, с които да проверите как работи устройството ви в различни ситуации. По този начин АnTuTu се превръща в една от най-добрите платформи да следите представянето на процесора, графичния чип, паметта и състоянието на батерията. Вече е достъпен и тест, който е оптимизиран за изкуствен интелект. 

 

Новият инструмент се казва AI Review и e комбинация от два експеримента, с които се проверява AI производителността на смартфоните. Първият от тях е Image Classification и включва база данни от 200 снимки възпроизведени в Inception v3 невронна мрежа. В същото време вторият тест е т.нар. "Object Recognition", който е свързан с видео, чиято скорост е 600 кадъра в секунда и е базирано на MobileNet SSD невронната мрежа, предаде xda-developers. Крайният резултат от представянето на AI Review отразява по най-добър начин скоростта и прецизността на AI софтуера.

 

Пъврата публична версия на AI Review вече е достъпна за потребителите. AnTuTu работят в тясно сътрудничество с най-големите производители в индустрията, за да подобрят възможностите на своя инструмент. Това означава, че в следващите месеци ще видим още ъпдейти, които ще оптимизират работата на новия инструмент. Идеята на AnTuTu ще се хареса на доста потребители, тъй като изкуственият интелект вече се превърна в неизменна част от модерните смартфони, независимо дали работят с платформите Android или iOS.

 

Oще от Digital: Четири любопитни факта за смартфоните с изкуствен интелект