Все повече хора използват смартфоните, за да се забавляват с любимите си игри и голяма част от тях изпитват носталгия към заглавията, с които сме прекарвали часове в детството си. Oнлайн магазина за приложения на Android предлага разнообразна колекция от подобно съдържание, но много скоро собствениците на устройства с платформата ще разполагат с още една опция. Antstream е името на нова услуга за стрийминг, която работи като Netflix но за ретро игри, предаде Pocket-Lint.

 

Каталогът на услугата е доста разнообразен и ще се хареса на най-претенциозните геймъри. Новата услуга предлага достъп до игри на легендарни имена като Midway, Atari, Williams, Epyx и Data East. Идеята е потребителите да открият всичко, което ги интересува независимо каква конзола или компютър са имали в миналото. Единственият голям разработчик, който категорично отказа да предложи своя каталог в Antstream е Nintendo, които са много стриктни по отношение на този въпрос.

 

 

Официалната премиера на услугата ще стане факт много скоро, когато ще разберем и каква ще е цената за месечен абонамент. Трябва да отбележим още, че Antstream ще може да се използва и на всички устройства с Windows 10. Другото предимство на услугата е, че не е необходимо да изтегляте никакъв друг софтуер, като стрийиминга ще се извършва в облачните им сървъри. Това ще гарантира, че няма да има бъгове и забавяне в геймплея.

 

Oще от Digital: Седем забавни начина да тествате ретро игри за Android