Мicrosoft планират да представят версия на антивирусния софтуер Defender за мобилните платформи. Това не е изненадващо, тъй като компанията често адаптира своите приложения за Android и IOS. След като спряха поддръжката на Windows Mobile през 2017г. от Microsoft залагат на тази стратегия, за да предложат софтуерните си решения на повече потребители. Премиерата на Microsoft Defender за смартфоните ще ги направи още по-сигурни, твърди Роб Лефертс, който е вицепрезидент на компанията. 

 

Според него Android и iOS се справят доста добре със защитата от различни заплахи в интернет, но въпреки това Microsoft смятат, че Defender Advanced Threat Protection (ATP) има какво още да предложи на потребителите. Основната цел на приложението ще е да предотврати възможността да се логваме в уеб сайтовете, които Microsoft определя за нелегитимни. Собствениците на смартфони също така ще бъдат защитени и от фишинг атаките, които стават все по-популярни сред хакерите, съобщава Engadget.

 

Всъщност това са методи, които заблуждават хората с уеб интерфейси, които наподобяват истински страници. Въвеждането на поверителна информация като потребителско име или парола може да попадне директно в ръцете на хакерите и да ви създаде проблеми. Microsoft Defender обещава да ви предпазва от подобни активност в интернет. Засега няма информация кога да очакваме премиерата на приложението за мобилните платформи. Припомняме ви, че Microsoft Defender вече е достъпно за Linux, както и като разширения за Chrome и Firefox.

 

Още от Digital: Защо деинсталирането на приложенията не е достатъчно за нашата сигурност