Летящите автомобили са интересна концепция, която благодарение на еволюцията на технологиите ще стане факт до броени години. Много компании вече разработват коли, които излитат във въздуха, но поне засега цената се очертава като най-големия проблем на подобни машини, тъй като струват стотици хиляди долари. Конкуренцията в този сегмент и навлизането на по-усъвършенствани материали се очаква да допринесе за намаляването на цената на летящите автомобили. VRCO е английски производител, който също проявява интерес към тази идея.

 

Инженерите на компанията работят в тясно сътрудничество с учени от University of Derby с идеята да създадат един от най-добрите летящи автомобили в индустрията. Съвместният им прототип се казва NeoXCraft и освен с дизайна привлича внимание и със своите впечатляващи характеристики, информира Mirror. От VRCO и учените са си поставили за цел финалната версия на NeoXCraft да е в състояние да развива 320 км/ч., което е доста впечатляващо постижение. За да го постигне летателния апарат ще използва четири перки.

 

 

 

Специален механизъм ще ги прибира и трансформира в гуми, с които машината може да се движи на пътното платно. Летящият автомобил ще се захранва от електрически двигатели и ще се контролира от разстояние с компютърна програма. NeoXCraft е не само най-забележителния проект в сферата на летящите коли във Великобритания, но и като цяло в индустрията. На този етап са направени 100 поръчки за летящия автомобил, който ще се произвежда преди края на десетилетието на цена от €1.7 млн. 

 

Вижте как изглежда летящата кола на съоснователя на Google