Android е най-популярната мобилна операционна система в индустрията, с която работят над 80% от всички смартфони на пазара. Няма да е пресилено да кажем, че през последните години платформата се превърна в най-важния продукт на Google. По този начин компанията успява да достигне до повече потребители, които ежедневно използват популярните им приложения като Gmail, YouTube, Google Chrome, които са предварително инсталирани на смартфоните. 

 

Мащабната екосистема oт приложения и услуги е основна причина да искате да се сдобиете с устройство, което работи с Android. По време на традиционната си I/O конференция с разработчиците от Google се похвалиха, че операционната им система вече се използва от над 2.5 млрд. устройства. Това е впечатляващо постижение, което става факт десет години след премиерата на първата масова версия на платформата, която днес задава тенденциите в мобилната индустрия.

 

 

Припомняме ви, че следващата голяма версия се казва Android Q и ще бъде представена през есента. Потребителите могат да очакват много нови функции и подобрения, които ще улесняват работата на смартфоните, които получат ъпдейта. Със сигурност преминаването на границата от 2.5 млрд. активни устройства е най-доброто доказателство за популярността на Android и усилената работа на инженерите на Google да я направят максимално полезна и достъпна за всички.

 

Oще от Digital: Как да направим Android смартфона си по-полезен