Криптирането на данните е изключително важен елемент от онлайн сигурността на потребителите. Този компонент е ключов, за да предпази собствениците на смартфони от хакери и различни техники за следене на активността им. Традиционно Apple винаги са имали репутацията на компания, която обръща специално внимание на сигурността. Всъщност се оказва, че ситуацията е по-различна и е по-трудно да се преодолее защитата на смартфоните с Android спрямо тези с iOS.

 

Всъщност това са думи на детектив Рекс Кисер, който е специалист по дигиталните разследвания и е извършил тестове на множество устройства за Fort Worth Police Department. В изявление за Vice той сподели, че преди около година е било изключително трудно за властите да проникнат в iPhone на заподозрени в различни престъпления лица. По същото време, обаче полицията лесно успява да хакне устройствата с Android. съобщава AndroidAuthority.

 

 

Mнението на Рекс Кисер е, че в момента ситуацията е коренно различна и лесно могат да хакнат iPhone, но почти не успяват да го направят с популярни модели с Android. Американското правителство често си сътрудничи с експерти на компанията Cellebrite, когато се налага да възстановят информация от заключен или криптират смартфон. Софтуерните им инструменти обаче нямат такъв ефект върху Android, колкото на устройствата с iOS, което определено е интересно заключение.

 

Oще от Digital: 5 риска за сигурността, на които са изложени смартфоните ни