Не е тайна, че в последно време големите технологични компании инвестират най-много в камерите на своите устройства. Докато преди време виждахме надграждането на флагман смартфоните във всеки един от компонентите му, то сега най-вече това се наблюдава при качеството на снимките и видеото.
HindustrianTimes ни показват, кои са петте най-добри Android камерафони, според класацията на DxOMark.

 


Huawei P40 Pro
Несъмнено флагмана на Huawei е един от най-добите камерафони, които могат да се срещнат на пазара. Той в момента води класацията с 128 точки в DxOMark. Смартфона разполага с четворна камера върху гърба си. Основният сензор е 50MP  апертура f/1.9 и оптична стабилизация. Също така флагманът разполага с 40MP ултра широкоъгълна камера с f/1.8 и 12MP телефото с f/2.4.Той разполага със 100х цифрово приближаване. Четвъртият сензор е спомагателн 3D, който измерва дълбочината на кадъра и създава така наречния ефект Боке.

 


Honor 30 Pro+
На второ място в престижната класация е смарфона Honor 30 Pro+. Той е със 125 точки в престижната класация. Това са три по-малко от P40 Pro. Както и при флагмана на Huawei и тук имаме 50MP основен сензор, както и 8MP телефото обектив. Ултра широкоъгълната камера е 16 MP.

 


Oppo Find X2 Pro
Бронзовият медалист в класацията на DxO Mark, който е с една точка по-надолу от Honor 30 Pro+. Този смартфон разполага с 48MP основен сензор, апертурата му е f/1.7. Ултра ширикоъгълната камера e с 12МP и апертура f/2.2, а телефото обектива е с 13MP и f2.4.

 


Xiaomi Mi 10 Pro
Този смартфон също постига 124 точки в класацията на DxO Mark, но това не означава, че камерите са едни и същи. Смартфонът разполага със 108MP основен сензор и 20MP ултра широкоъгълна камера, както и два телеобектива с 12 и 8 мегапиксела.

 


Huawei Mate 30 Pro 5G
До топ 5 се добира и Huawei Mate 30 Pro 5G със 123 точки. Тук имаме 40MP
Основен сензор с f/1.6 и 40MP ултра широкоъгълен сензор с апертура f/1.8, както и 8MP телеобектив с f/2.4. Последният сензор е спомагател за снимки с ефект Боке.

Още от Digital: Kак да използваме смартфон с Android или iOS като уеб камерa