Само преди часове Samsung демонстрираха за първи път новите Infinity Flex дисплеи, с които ще работят първите им сгъваеми смартфони. Въпросните панели са създадени да най-предложат най-добрите характеристики на смартфоните, както и предимствата на таблетите с по-големи екрани. Идеята на Samsung е комплексно решение, което включва дисплей, който може да се разгъва и прибира в по-малък форм фактор. 

 

Прототипът има 4.6" екран, който се трансформира в по-голям тъчскрийн с размери от 7.3 инча. Samsung твърдят, че специалния им механизъм ще гарантира стотици хиляди цикли на отваряне и сгъване, без да се увреди неговата цялост. Toва е концепция, която предизвика сериозен интерес сред водещите производители. Google вече работят над поддръжка за сгъваеми дисплеи в Android,  съобщава AndroidDevelopers.

 

 

Компанията очаква скоро да видим устройства с подобен форм фактор и вече тества с разработчиците си идеи как да оптимизира Android за този дизайн. Google  изтъкнаха, че постигането на оптималния баланс между хардуер и софтуер е най-важният фактор за навлизането на смартфоните с гъвкави дисплеи. Все пак компанията вярва, че в тясно сътрудничество с другите компании ще успеят да ускорят значително този процес.

 

Още от Digital: Имат ли бъдеще смартфоните с двоен дисплей