Новата версия на операционната система ще ни предложи множество подобрения и функции, с които допълнително да улесни работата със смартфоните. Бета версиите на Android Q предлага и полезен инструмент, който позволява да се генерира QR код, съдържащ името и парола за наличната Wi-Fi мрежа. По този начин например няма да се налага да записвате тази информация или да я въвеждате на устройството, тъй като вашите гости могат да сканират кода и директно да се логнат, предаде CNet.

 

В момента това е възможно с мобилни приложения на трети страни, като повечето то тях изискват да отделите време, за да ги настроите допълнително. Новата платформа ще предложи удобен начин за генериране на QR код, който изисква само няколко кликвания. Първата стъпка е да отворите "Settings" менюто и да изберете "Network & Internet" раздела, където ще откриете наличната Wi-Fi мрежа. Кликнете върху иконата със зъбно колело и от "Network Details" изберете синия "Share" бутон в дясната част.

 

Последната стъпка е да въведете своята парола, за да генерирате уникалния QR код. След това е необходимо вашите гости да сканират този символ от смартфоните и автоматично да се логнат в мрежата. Toва може да стане директно от Camera приложението, ако сте активирали функцията Lens. Интеграцията на този инструмент ще улесни значително целия процес, като премахне напълно необходимостта да въвеждате парола от своето устройство и със сигурност ще е полезна на доста хора.

 

Oще от Digital: Android Q ще има по-добра система за навигация с жестови команди