Следващата версия на операционната система ще предложи редица подобрения и се очаква да е достъпна за потребителите от есента. Вече ви информирахме как да инсталирате първата бета версия на Android Q, а сега разбираме още детайли за новите функции. Инженерите на Google експериментират с различни концепции как да подобрят качеството на звука в Android Q. Последната Preview версия вече използва MicrophoneDirection API интерфейса на разработчиците.

 

На практика това означава, че смартфоните с Android Q ще включват поддръжка на ново поколение по-добри микрофони, съобщава AndroidAuthority. Концепцията е тази функционалност да позволи на мобилните приложения сами да избират посоката, в която да се пренасочи звука при записване на аудио от смартфоните. По този начин устройствата ще могат да възпроизвеждат по-силен и по-кристален звук, което подходящо за снимане на видео или стрийминг в реално време.

 

 

Taка например, ако записвате видео със селфи камерата ще можете да превключите към микрофона в предната част, което ще оптимизира аудиото на клипа. Функцията се очаквa да поддържа и т.нар. "Zoomable Microphones", които позволяват на смартфоните да се фокусират в определен обект или пространство по време на запис. Разработчиците на Google тепърва ще продължат да експериментират с подобни идеи, за да помогнат на Android Q да осигури най-доброто качество на звука в мобилната индустрия.

 

Oще от Digital: Аndroid Q ще премахне класическия Back бутон от менюто за навигация