Много собственици на смартфони продължават да чакат с нетърпение устройствата им да получат ъпдейт към Android Pie. Въпреки това Google вече са стартирали работа върху следващата версия на мобилната платформа. Представителите на Аndroid Q Developer Preview програмата вече имат достъп до бета версиите и респективно до новите функции. Първото интересно подобрение, което ни очаква в смартфоните с Android Q е интеграцията на Dark Mode режим на системно ниво. 

 

Toва е изключително полезна функция, особено когато искате да спестите батерия на устройство с OLED дисплей или да не натоварвате очите си вечер. На този етап самите разработчици разполагат с възможността да aктивират нощния режим в мобилните приложения, но Google искат този инструмент да бъде наличен за всички от менюто на Android Q. Така ще можем да използваме Dark Mode дори в приложенията, които не са специално оптимизирани за функцията, информира xda-developers.

 

Още по-любопитното е, че Google експериментират със специален десктоп режим за свързване на външните дисплеи. Функцията вероятно ще позволи да възпроизвеждате съдържанието на смартфоните на по-големите екрани на монитори и компютри. В момента това са всички детайли, с които разполагаме за подобренията в Android Q, но със сигурност в следващите месеци преди премиерата ще научаваме още повече детайли за промените, които ще видим в новата версия на операционната система.

 

Oще от Digital: Как Android Q ще подобри сигурността на мобилните приложения