Google подготвят няколко интересни промени, които ще променят визията на онлайн магазина за приложения на Android. Компанията не е ъпдейтвала съществено визията на Google Play от миналогодишната интеграция на Material Theme и дългоочакваната Dark Theme функционалност. 

Следващата секция на Google Play, която ще бъде актуализирана е "My Apps", която скоро вече ще се казва "Manage Apps & Device". Вече се провеждат тестове и с "Peer-To-Peer" функционалност в онлайн магазина.

Според данни на 9to5google активирането на "Mаnage Apps & Device" ще става от лентата за навигация или с продължително натискане на иконата на Google Play от началния екран на смартфоните. В горната част ще има два основни таба за навигация: "Overview" и "Manage". Първият раздел ще показва наличното свободно пространство и ъпдейтите, които можете да инсталирате от Google Play.

Съдържанието в "Manage" ще ви покаже всички изтеглени приложения и актуализации за тях, като има специална секция за игрите.

 

 

Допълнителни филтри ще улеснят откриването на заглавия, като ви позволят да ги сортирате по имена, дата, последно ъпдейтвани, размери и др. Актуализираният дизайн на тази секция в Google Play се очаква да улесни още повече потребителите, като премахне някои oт излишните елементи от интерфейса.

Актуализираният дизайн се тества поне от няколко месеца, но все още не знаем кога ще бъде официалната премиера. Все пак едва ли ще се налага да чакаме твърде много, за да тестваме промените в Google Play. Собствениците на смартфони с Android ще имат достъп до още една нова функционалност.

След като изберете дадено приложение от списъка ще видите стандартните две опции за изтриване и ъпдейтване. Вече ще бъде добавена и трета функция за споделяне. По този начин ще е възможно да споделяме приложения с устройства, които се намират в близост до нас. В този случай ще трябва да дадем разрешение Google Play да използва локацията.

 

 

 

Oще от Digital: 3 начина да купуваме приложения и игри в Google Play без кредитна карта