Всеки месец Google информират потребителите за дистрибуцията на различните версии на Android. Данните на компанията са най-достоверния начин да разберем колко смартфони са получили последните софтуерни ъпдейти. Оказва се, че броя на устройствата, които вече са актуализирани към Android Oreo вече е 12.1%. Припомняме ви, че последния път, когато Google публикува традиционния си доклад бе в началото на май или преди около 11 седмици. 

 

В сравнение с предходните резултати Android 8.0 Oreo разширява своя дял с 5.2%, докато Android 8.1 работи с едва 2% от смартфоните на производителите. Основната причина за тези цифри е, че през последните седмици много компании ъпдейтнаха свои устройства представени през 2017г. към новата платформа, информира 9to5google. Големият въпрос е дали Android Oreo ще успее да премине границата от 20% в месеците, които остават до края на годината. 

 

 

Официалните данни на Google разкриват, че най-популярната версия отново е Аndroid Nougat, с която работят 30.8% от всички устройства. В същото време Lollipop OS продължава да има силни позиции и захранва 20,4% от смартфоните на пазара. Премиерата на Android P се очаква да ускори софтуерните актуализации и да позволи на потребителите по-бързо да получават достъп до новите подобрения в най-популярната мобилната платформа.

 

Oще от Digital: Откъде идват някои от най-добрите функции в Android 8.0 Oreo