Регистрациите за онлайн услуги или мобилни приложения обикновено изискват въвеждането на специален код изпратен като SMS на смартфона, за да потвърдите самоличността си. Това е най-широкоразпространения метод за логване в услуги като WhatsApp, Viber и др. Google планират да улеснят значително този процес с премиерата на платформата Android O. Очаква се ъпдейтите към нея да стартират през втората половина на годината.

 

В момента трябва сами да въведете кода за достъп пратен като SMS на смартфона или да накарате дадено приложение да го прочете на глас и така да ви логне. Според данните на AndroidHeadlines от Google вече работят над нов програмен интерфейс. Благодарение на него Android O автоматично ще проверява дали сте получили текстово съобщение със съответния брой символи. Ако платформата открие подобен SMS директно ще въведе кода за достъп в приложението.

 

По този начин няма да ви се налага да го правите сами. Още по-интересното е, че SMS-а дори вече няма да се показва в списъка с входящи съобщения. Новата система ще премахне напълно възможността да чакате SMS-а с кода за достъп да пристигне или да го търсите в смартфона си. Припомняме ви, че Android O ще бъде основен акцент на Google I/O 2017 конференцията. Именно по време на събитието вероятно ще научим повече детайли за подобренията в платформата.

 

Вижте седем полезни функции, които ни очакват в Android O