Вече ви информирахме кои са най-полезните трикове в Android 7.0 Nougat. Последните данни на Google разкриват, че 15.8% от смартфоните вече работят с платформата. Toва е увеличение с 2.3% спрямо резултатите през юли. Големият въпрос, който остава е дали Android Nougat ще успее да премине границата от 20% преди да стартират официално ъпдейтите към Аndroid Oreo. Устройствата с Marshmallow OS също са разширили минимално присъствието си през предходния месец и вече имат дял от 32.5%. 

 

Цифра, която е достатъчна това отново да е най-популярната версия на платформата в световен мащаб. На второ място е Lollipop OS, с която работят 28.8% от смартфоните, предаде AndroidHeadlines. Данните от изследването показват по най-добър начин, че дефрaгментацията продължава да е актуален проблем за Google и най-популярната мобилна операционна система. Интересна подробност е, че единствено Android Nougat и Android Marshmallow разширяват присъствието си през август. 

 

Всички други версии на платформата отчитат минимални спадове в популярността си за конкретния период. Предстои да видим как ще се променят тези цифри след като започнат ъпдейтите към Android 8.0 Oreo. Google вече изразиха увереност, че новия софтуер ще ускори ъпдейтите на настоящите смартфони на водещите производители. Времето ще покаже дали Android 8.0 ще успее да го постигне и така да отстрани верояно най-големия проблем на платформата.

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo