Въпреки, че много потребители очакват с нетърпение смартфоните им да получат дългоочаквания ъпдейт към Android 6.0 OS това не пречи на Google вече да работят над следващата голяма версия на мобилната си платформа. Технологичният гигант по традиция използва своята I/O конференция, за да разкрие повече подробности за нея, като актуализациите към нея започват през последните месеци на календарната година. Сега разбираме за една интересна нова функционалност, която софтуерните инженери смятат да интегрират в Android N, предаде Ubergizmo. 

 

Google възнамеряват да включат поддръжка за т.нар. Split Screen опция в следващата версия на платформата, която позволява да разделяте екрана на своите джаджи и да стартирате едновременно няколко приложения. От своя страна този инструмент може да е доста полезен особено за устройствата, които са оборудвани с по-големи дисплеи и сега е достъпна за моделите само на някои от моделите на големите производители. Включването на поддръжка за нея ще изведе възможностите за мултитаскинг на изцяло ново ниво и ще я направи достъпна за много повече производители. 

 

Split Screen например позволява да гледате видео в YouTube, докато в същото време разглеждате и редактирате таблица в Microsoft Excel. По този начин Android N ще се превърне в още по-атрактивна платформа за онези нас, които обичат да вършат работа и да бъдат продуктивни в движение от своя смартфон и таблет. Ще е интересно да проследим какви други нови функционалности ще ни предложи следващата голяма версия на Android OS.

 

Вижте нова функция ще улесни работата с приложения в Android 6.0 Marshmallow