Свързването на смартфоните към инфотейнмънт системите на автомобилите предлага разнообразни възможности да се забавлявате, докато пътувате. Android Auto e популярна софтуерна платформа с широк набор от  умни функционалности. Google си партнират с някои от най-големите производители на автомобили, за да подобряват възможностите на софтуера и да  го направят по-популярен за всички потребители.

В момента има множество възможности, с които водачите могат да слушат музика, следят навигация в реално време и виждат важните нотификации без да отличат вниманието си от пътя. Виртуалният асистент Google Assistant допълнително позволява с гласови команди да извършвате различни действия единствено, чрез гласови команди.

Компанията е забелязала, че потребителите прекарват все повече време в търсене на любимото музикално съдържание и подкасти, докато пътуват. Именно заради това Google подготвят нова икона в менюто на Android Аuto, която ще ви препоръчва подходящо съдържание, което да слушате, съобщава AndroidPolice.

 

 

Някои потребители вече имат достъп до бутона, който се появява при докосване на екрана в навигационната лента между плейъра и секцията за нотификации, Кликването върху новият символ ще активира допълнителен прозорец, с който ще видите автоматично генерирани предложения за музика, подкасти и новини.

Съдържанието е възпроизведено в хоризонтални интерактивни карти, което улеснява навигацията и превключването между тях. Кликването върху картите ще стартира аудиото и ще затвори плаващия прозорец в интерфейса на Android Auto. Алгоритмите на Google ще ви показват съдържание единствено от инсталираните приложения, като Google Assistant ще добави новини и подкасти.

 

 

Още от Digital: Android Auto поддържа приложения от трети страни