Android Auto е софтуерна разработка за автомобили с широк набор от функции за свързване и интеграция със смартфоните. Повече от 500 модела на водещите производители използват платформата, според официалните данни на Google. От компанията търсят различни начини, за да предизвикат по-голям интерес сред разработчиците към Android Auto.

Водещ приоритет ще продължи да бъде отворения характер на платформата, който е ключов за екосистемата, която Google иска да изгради. Първата версия на библиотеката Android for Cars предостави на разработчиците възможност лесно и удобно да мигрират своите приложения към интерфейса на Android Auto

Teстовете от последните седмици дават доста оптимистични резултати и Google ще позволят на потребителите да тестват заглавията. Toва означава, че обновеният софтуерен каталог на Android Auto ще предложи много по-разнообразен избор на приложения, които да помогнат за навигацията, паркирането и забавлението по време на пътуване.

Сред тях са Chargepoint, PlugShare, T map, A Better Route Planner и др., съобщава SlashGear.

 

 

Голямо предимство за потребителите е, че няма да се налага да се регистрират за бета тестове на приложението. Вместо това ще могат да ги изтеглят от Google Play и да възпроизведат съдържанието на големия екран в централната конзола. По този начин работата с Google Maps, Google Assistant и заглавията от трети страни ще бъде още по-полезна и удобна задача, когато шофирате.

Множеството тестове на компанията ще гарантират и максимално качество на съдържанието, както и оптимални защита срещу зловреден софтуер. Партньорството с външни разработчици ще допринесе за популярността на Android Аuto сред водещите производители.

 

Още от Digital:  Google пуска официално Android Auto в България