Много потребители инсталират приложения на телефона си, които много рядко използват. Android 8.1 ще има функция, която ще му позвлява да ги деактивира, за да освобождава място в устройството, съобщава AndroidAuthority.

 

Любопитно: Какви ще са подобренията в Android 8.1 Oreo

 

Промените са открити от феновете във форумите XDA Developers, които са разгледали файловете на новия ъпдейт. Една от големите промени ще е възможност за автоматично почистване на кеша приложения, които не се използват. Функцията ще се активира, когато свободното пространство в паметта на телефона намалее под определен предел. Тогава информацията, която някои от рядко използваните приложения, ще бъде изтривана. Това може да наложи тя да се изтегли наново, ако приложението бъде пуснато отново по-късно. С изтриването може да се махнат и някои неинсталирани обновления за приложенията.

 

Системата е част от Android 8.1 и активирана по подразбиране в оригиналния Android. Когато той се изпрати до производителите обаче, те сами могат да решат дали искат да я активират или не. Това оставя възможност, тя не да не е активна за всички потребители, които ще използват новата версия на операционната система.

 

Още от Digital:  Нова функция в Android 8.1 ще подобрява живота на батерията в смартфоните