Собствениците на смартфони очакват с нетърпение да стартират ъпдейтите към Android Pie. Новата платформа, обаче все още се използва от твърде малък брой устройства. Любопитен факт, е че три месеца след последната стабилна версия на Android 9.0 софтуера продължава да не намира място в традиционния списък на Google за разпространение на различните дистрибуции на платформата. Това означава, че Android 9.0 все още не се използва от поне 0.1% устройствата. 

 

Едва ли има по-категорично доказателство за бавните ъпдейти на най-популярната платформа за смартфони от официалните данни на Google. В момента Android Oreo се използва от 21.5% от устройствата които използват платформата. По-старите версии продължават да бъдат най-популярни и да се използват масово от потребителите. Така например с Android Marshmallow, чиято премиера бе преди три години днес работи с 21.3% от смартфоните.

 

 

Аndroid Lollipop е с още една година по-стара версия на софтуера и в момента захранва 18.6% от всички устройства на пазара.Според официалните данни Nougat в момента притежава около 28.2% пазарен дял. Големият въпрос е колко време ще е необходимо на Android 9.0, за да попадне в официалния списък с разпространението на ъпдейти за Android.  По всичко личи, че дотогава по-старите версии ще продължат да са най-популярни.

 

Oще от Digital: Защо Android 9 Pie ще промени завинаги смартфоните