Samsung ще се опитат да актуализират максимален брой устройства към Android 8.0 Oreo. Дългоочакваните ъпдейти към платформата вече са факт за миналогодишните им флагмани Galaxy S8 и S8+. Много скоро собствениците на Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge също ще имат възможността да изпробват сами подобренията в Android 8.0. В интернет сега се появи информация, разкриваща, че разпространението на ъпдейтите за двата смартфона стартира на 18 май, информира Guncelmyiz.

 

Tук е момента да уточним, че ще е необходимо допълнително време на мобилните оператори да извършат нужните тестове и да оптимизират софтуера към своите мрежи. Все пак, ако всичко върви по план още до края на следващия месец Galaxy S7 и Galaxy S7 edge ще работят под управлението на Android 8.0 Oreo. Платформата се отличава с нова система за нотификации и предлага иновации като Ambient Screen режима и адаптивни икони. Софтуерните оптимизации в Android 8.0 гарантират и по-дълъг живот на батерията. 

 

 

В следващите седмици предстоят финални тестове с ъпдейта за още няколко модела на компанията. Това са Galaxy A3, A5 и А7 (2017). Ако всичко върви по план собствениците им ще получат Android Oreo през юни. Все още не разполагаме с детайли кои други модели на корейския производител ще бъдат актуализирани към новата платформа през лятото. Сегашната информация е генерирана от уеб сайт, който е близък до Samsung Turkey дивизията на компанията, което означава, че датите са свързани с европейските ъпдейти.

 

Oще от Digital: Oткъде идват някои от най-добрите функции в Android 8.0 Oreo