LG потвърдиха официално, че са готови да започнат да разпространяват дългоочакваните ъпдейти към Android 8.0 Oreo към миналогодишния си флагман. Компанията уточни, че актуализациите ще са налични от 30 април и ще се разпространяват поетапно. Собствениците на LG G6 в Южна Корея ще могат първи да изпробват подобренията в платформата, но в кратки срокове след това Android Oreo ще на разположение и за потребителите, които живеят в други страни включително и на територията на Европа, предаде AndroidCentral.

 

Самите актуализации ще са налични през Software Upgrade Center, който бе представен специално за тази цел преди няколко седмици. Точната дата за пристигането на ъпдейтите към Android 8.0 Oreo зависи и от мобилния оператор, чиито услуги използвате. Някои от тях провеждат дълги тестове с актуализациите, а други се стараят за кракто време да ги разпространят до смартфоните на потребителите. LG увериха, че ще се постараят максимално бързо да ъпдейтнат всички устройства в световен мащаб към новата платформа на Google.

 

Tук е момента да отбележим, че LG G6 е само началото, тъй като oще два смартфона на компанията ще работят с Android Oreo в следващите няколко седмици. Другите модели, за които е предвиден ъпдейт са LG G5 и LG V20. Интеграцията на Android Oreo предлага много подобрения като нова система за нотификации, по-дълъг живот на батерията и допълнителни ефекти за камерата. В заключение ще отбележим, че съществува голяма вероятност част от функциите с изкуствен интелект на LG V30 ThinQ също да са включени в предстоящия ъпдейт.

 

Oще от Digital: Откъде идват някои от най-добрите функции в Android 8.0 Oreo