Google вече провеждат тестове със следващата версия на мобилната си платформа. Докато собствениците на смартфони очакват с нетърпение да започнат актуализациите към Android 7.1 oт компанията работят усилено над Android 7.1.2. Данни на мобилния оператор Rogers разкриват, че новата версия ще е достъпна в неговата мрежа от 3 април. Това почти означава, че през следващия месец Android 7.1.2 ъпдейта ще е наличен и в други страни. 

 

Oфициалните данни на компанията уточняват, че Android 7.1.2 отстранява предимно бъгове в работата на предходния ъпдейт, предаде PocketNow. Aктуализацията включва софтуерни корекции и оптимизации, които да улеснят техническата поддръжка на мобилните оператори. Не е изненада, че първите смартфони, които ще получат Android 7.1.2 са моделите Googel Pixel. Малко след това ще започнат и ъпдейтите към устройствата на другите производители. 

 

 

Tук е момента да отбележим, че още през май на I/O конференцията на компанията ще разберем повече детайли за следващата голяма версия на платформата. Според първоначалните данни тя ще се казва Android Oreo. Нейната премиера ни очаква през втората половина на годината и ще е обвързана със следващото поколение на смартфоните Nexus. Предстои да видим кога ще започнат ъпдейтите към Android 7.1.2 в мрежите на българските мобилни оператори.

 

Вижте какви са новостите в Android 7.1 Nougat