Смартфоните Nexus 6P и Nexus 5X са първите устройства, които се възползват от предимствата на Android 6.0 Marshmallow  и сега разбираме за интересна нова функционалност, която ще ни предложа платформата. Благодарение на нея потребителите ще могат във всеки момент от менюто на своите устройства да виждат дали са получили последните ъпдейти за сигурност от Google. По този начин те могат да се убедят сами, че смартфона или таблета им е защитен от новите пачове, с които компанията отстранява проблемите в работата на своята операционна система, съобщава PocketNow.

 

За да го направите трябва да отворите Settings раздела в устройството си, където ще видите функция с името "Android Security Patch Level", в която е изписана дата, разкриваща кога е направена последната актуализация. Google вече се ангажираха да предоставят на своите потребители нови ъпдейти свързани със сигурността веднъж на месец и сегашните данни за поредното потвърждение за този ангажимент на компанията. Oт своя това означава, че не е необходимо да се притеснявате, ако видите, че последната актуализация на мобилната ви джаджа не от вчера, а от преди две седмици, тъй като те са достъпни приблизително на всеки 30 дни. 

 

Google винаги е била критикувана за сигурността на най-популярната мобилна платформа, но е факт, че тя полага много усилия, за да се справи с този проблем. Включването на "Android Security Patch Level" функцията ще добави още едно ниво на защита и ще ви информира постоянно за степента на сигурност на смартфона или таблета ви. Можем само да се надяваме, че по-бързо настоящите устройства на пазара на водещите компании ще бъдат ъпдейтнати към Android 6.0 Marshmallow.

 

Вижте ъпдейтите към Android 6.0 Marshmallow ще започнат от 5 октомври