Google работят активно над новата операционна система вече повече от шест месеца. Компанията премина през всички необходими фази на тестове и разработка на Android 12. Платформата се отличава с много нови функционалности, оптимизации на сигурността и промени на UI интерфейса.

Технологичният гигант навлиза в последния етап от дистрибуцията на Android 12, като финалната версия на отворения код вече е достъпна в Android Open Source Project (AOSP). Реалните ъпдейти до смартфоните се очакват в следващите няколко седмици, съобщава gsmarena.

Едва ли е изненадващо, че собствениците на Google Pixel ще могат първи да се възползват от новостите в Android 12. След това ъпдейтите ще са налични за устройствата на други водещи производители на смартфони, като Samsung, OnePlus, Oppo, Xiaomi и др.

 

 

Компанията също така ще разкрие повече детайли за възможностите и дистрибуцията на операционната система по време на Android Dev Summit. Конференцията с разработчиците ще се проведе на 27 и 28 октомври. Според официалните данни повече от 225 000 души са тествали Beta версиите на Android 12.

Благодарение на обратната връзка Google са отстранили повече от 500 хил. бъга в работата на операционната система. Потребителите могат да очакват актуализациите до съвместимите устройства още преди края на 2021г. Производителите допълнително ще разкрият детайли за своите планове за разпространение на ъпдейтите.

 

Още от Digital: Кога да очакваме ъпдейтите към Android 12